2 min read

Seminarium i Stockholm

Featured Image

I veckan höll vi seminariet "Investera idag - i aktier, räntor, råvaror eller fastigheter?" i Stockholm. Det blev ett uppskattat seminarium där talarna delade med sig av kloka tankar om möjligheterna i respektive tillgångsslag framåt.

Investering i urolige tider: aksjer, renter, eiendom eller råvarer?

Investering i urolige tider: aksjer, renter, eiendom eller råvarer?

I en inspirerande miljö på Operaterrassen blickandes ut mot Strömmen den 31 maj fick fyra experter inom räntor (Fredrik Carlsson), fastigheter (Ilija Batljan), råvaror (Torbjörn Iwarson) och aktier (Ylwa Häggström) berätta om hur man bäst investerar i det turbulenta klimat som nu råder. Vår egen Thomas Nygaard berättade om hur han och kollegorna arbetar med förvaltningen av NorQuant Multi-Asset.

Några av tankarna som talarna delade med sig av är följande:

  • Fredrik Carlsson på Carlsson & Norén Asset Management menade att ränteuppgångar leder till fallande tillgångspriser och att deras Macro-fond tjänar på just ränterörelserna vilket vi kommer få se mer av framåt.
  • Ilija Batljan från Samhällsbyggnadsbolaget, SBB pratade om att vinnarna på den svenska fastighetsmarknaden blir de aktörer som kan skicka vidare kostnadsökningarna till hyresgästerna och SBB gillar svenska hyresfastigheter då hyreskostnaderna är betydligt lägre än vad kostnaden skulle vara för att ersätta hyresrätter och att därmed hyror har rejäl uppsida intäktsmässigt.
  • Råvaruexperten Torbjörn Iwarson argumenterade för att råvaror är bäst i en höginflationsmiljö och att det negativa ZEW-indexet brukar vara en god indikator på fallande oljepriser, även om oljan kan testa 140 dollar innan priset ska ned.
  • Ylwa Häggström från Öhman Fonder berättade om hur hon arbetar i den globala småbolagsfonden och att det är fokus på fyra teman; miljö och klimat, digitalisering, demografi och serviceekonomi.
  • Thomas Nygaard från NorQuant konstaterade att riskspridning över tillgångsslagen är en framgångsfaktor och presenterade sin blandfond NorQuant Multi-Asset som toppar listorna över blandfonder hittills i år (+3% per 2 juni).

Vi kan redan nu locka med att det kommer ett nytt seminarium i Stockholm efter sommaren där vi kommer att ha en av Europas bästa fastighetsfonder på plats samt en av de mest kunniga förvaltarna med fokus på hållbarhet på plats.