2 min read

Seminarie i Göteborg

Featured Image

I veckan höll vi seminariet "Investera i turbulenta tider: aktier, räntor, fastigheter eller råvaror?" i Göteborg. Det blev ett mycket framgångsrikt seminarium där talarna delade med sig av kloka tankar och fick svara på bra och kluriga frågor från deltagarna.

Investering i urolige tider: aksjer, renter, eiendom eller råvarer?

Investering i urolige tider: aksjer, renter, eiendom eller råvarer?

I en fullsatt sal på Elite Park Hotel i Göteborg den 27 april fick fyra experter inom aktier (Thomas Brodin), räntor (Fredrik Carlsson), råvaror (Torbjörn Iwarson) och fastigheter (Erik Selin) berätta om hur man bäst investerar i det turbulenta klimat som nu råder. Vår egen Thomas Nygaard berättade om hur han och kollegorna arbetar med förvaltningen av NorQuant Multi-Asset.

Bilde seminar

Några av tankarna som talarna delade med sig av är följande:

  • Thomas Brodin från Cliens Fonder pratade om att svenska börsbolag har starka balansräkningar, att professionella investerare har mycket pengar utanför börsen och att fortsatta nedgångar kan betyda köpläge.
  • Fredrik Carlsson på Carlsson & Norén Asset Management menade att ränteuppgångar leder till fallande tillgångspriser och att deras Macro-fond tjänar på just ränterörelserna.
  • Råvaruexperten Torbjörn Iwarson argumenterade för att råvaror är bäst i en höginflationsmiljö, och att det negativa ZEW-indexet brukar vara en god indikator på fallande oljepriser.
  • Erik Selin från Balder Fastigheter pratade om att byggsektorn kommer bromsa in och att det sannolikt är bra för fastighetspriserna på befintliga fastigheter när det byggs mindre.
  • Thomas Nygaard från NorQuant konstaterade att riskspridning över tillgångsslagen är en framgångsfaktor och presenterade sin blandfond NorQuant Multi-Asset som toppar listorna över blandfonder hittills i år (+6% per 28 april).

Vi planerar nu ett seminarium i Stockholm på liknande tema och återkommer med dag och tid för detta lite längre fram.