3 min read

Managing Director Sverige

Featured Image

Som en del av vår nya satsning har NorQuant valt att etablera sig i Sverige. Vid det tillfället har vi nöjet att presentera Erik Lidén som vd Sverige. Erik tillträder tjänsten i början av december.

"I samband med att vi vill bygga vidare på varumärket i Sverige är vi stolta över att ha Erik med i teamet. Erik kommer att ansvara för att etablera NorQuant på den svenska marknaden", säger vd Thomas Nygaard i NorQuant AS.

Erik Lidén kommer från tjänsten som Chief Investment Officer på Volvo Cars Pension Management AB. Han var tidigare grundare och vd för Insiderfonder, som 2019 såldes till East Capital. Insiderfonder hade 8 UCITS -fonder och ca. 3 miljarder under förvaltning (AUM). Erik har en doktorsexamen i finans och har även en bakgrund som forskare inom finansiell ekonomi.

Vid anställningen av Erik har vi pratat med honom om NorQuant.

- Varför har du valt att börja på NorQuant?

"NorQuant är ett innovativt och forskningsdrivet fintechföretag med spetskompetens inom maskininlärning och med en bakgrund från den norska Oljefonden. Jag stimuleras av entreprenörskap, möte med kunder och har nyligen också arbetat mycket med hållbarhetsfrågor. På NorQuant Jag kommer få utlopp för allt detta och med tanke på min bakgrund från forskarvärlden känns det lite som att komma hem ”.

- Vilka möjligheter ser du för NorQuant i Sverige?

"I Sverige är intresset för fondsparande stort, och marknaden letar ständigt efter nya innovativa fonder. När svenska fondsparare, både professionella och privata, lär känna NorQuant tror jag därför att intresset för NorQuant-fonderna och NorQuants analysverktyg för fonder blir stort."

- Vilka trender ser du på den nordiska kapitalmarknaden?

"Den starkaste trenden är att investerare gör mer medvetna val, framför allt ökar efterfrågan på hållbart förvaltade fonder. Receptet för framgång för en förvaltare är som vanligt en kombination av att erbjuda en attraktiv förvaltning med bra avkastning till ett rimligt pris. Jag tror att NorQuants Kapitalforvaltning har goda forutsättningar att uppfylla dessa kriterier."

I Sverige kan våra fonder, NorQuant Multi-Asset och NorQuant ESG, handlas via följande distributörer: Avanza, Fondmarknaden, Fondo, Nordnet och SAVR.

Bilde1